Tweede Jaarevent CIV Bio Siences roept op tot samenwerken aan de promotie van bio sciences

Het Leiden Bio Science Park bestaat veertig jaar. Een gepast moment om dit tweede CIV Bio Sciences Jaarevent een podium te geven aan één van vier ambities: Samenwerken aan de promotie van bio sciences. De krapte op de arbeidsmarkt voor de beroepsgroep ‘laboranten’ in de Leidse regio is extreem. Alleen door krachten te bundelen kunnen we het verschil maken: meer jongeren enthousiasmeren voor bètatechniek en meer (toekomstige) professionals motiveren voor een carrière in de biosciences. Dit jaar zijn we, in Dutch Bio Science Week 2024, te gast bij het LUMC.

Voordat we het thema  aansnijden heet Jan van Laake, Directeur College Techniek & ICT van mboRijnland, iedereen welkom. Waar we vorig jaar nog met lego speelden om het samenwerken in de vingers te krijgen, hebben we dit jaar concrete resultaten te melden. Verschillende CIV partners hebben met docenten van het middelbaar laboratorium onderwijs (MLO) ‘hybride onderwijs’ gemaakt én uitgevoerd. Ook de practor Bio Sciences is voortvarend gestart met onderzoek in het werkveld en op het lab.

Martin Schalij, lid Raad van Bestuur, verwelkomt ons hartelijk namens gastheer LUMC. Hij vertrouwt ons toe dat het heel goed is dat LUMC meer de samenwerking opzoekt.

Sandra Migchielsen, programmamanager CIV Bio Sciences, leidt het thema ‘Samenwerken aan de promotie van bio sciences’ in. Hoe stoppen we de dalende instroom van MLO studenten? Een aantal CIV partners is inmiddels actief in gezamenlijke promotieactiviteiten richting scholieren (b.v. via een CIV stand op de jaarlijkse mbo beroepenmarkt in de Hooglandse kerk) en MLO studenten (b.v. via de Bètabanenmarkt en de introductiewandeling voor eerstejaars studenten over het LBSP).

Het verleiden van Gen Z voor de bio sciences

Wat kunnen wij zelf doen om de huidige generatie in de schoolbanken en op de werkvloer, bekend als generatie Z, te verleiden voor de bio sciences? In deze vraag heeft gastspreker Jip Eleveld, Advisor Consultancy bij Randstad, zich verdiept. Haar boeiende verhaal start met een uitleg van ‘generaties’ en hun kenmerken, gevolgd door de karakteristieken van generatie Z (geboren ca. 1995-2010). Het geluid uit de zaal dat niet alles zo zwart wit is als het hier wordt voorgesteld, beaamt Jip. Maar overall genomen is generatie Z de eerste generatie die is opgegroeid met de informatietechnologie van het digitale tijdperk (‘digital natives’), een generatie die zichzelf niet met één stereotype identificeert maar hiermee experimenteert (‘identity nomads’). Gen Z is tech-savvy en smartphoneverslaafd, maatschappelijk betrokken en communicatieschuw.

Jip presenteert verschillende analyses van baanvoorkeuren gebaseerd op de Beroepen Arbeidsmarkt Survey, een continu, online onderzoek onder de Nederlandse beroepsbevolking uitgevoerd in opdracht van de Randstad Groep Nederland. Ze onderzocht de totale populatie (gemiddelde) en drie deelpopulaties: Generatie Z in biosciences werkveld, Generatie Z in overige sectoren en Overige generaties in biosciences werkveld. Interessant voor hr managers: Generatie Z in de bio sciences lijkt in sommige aspecten op Overige generaties in biosciences, en in andere aspecten juist weer op Generatie Z in overige sectoren. Enkele zaken die opvallen zijn, dat in tegenstelling tot Overige generaties biosciences (91%), Generatie Z (in overige sectoren (58%) en in biosciences (65%)) een vast contract minder belangrijk vindt. Ook scoort Generatie Z (in overige sectoren en in biosciences) bovengemiddeld op ontwikkeling en ontplooiing. Gen Z zal op zoek naar een baan zelf (online) contact opnemen, of je kunt haar bereiken via social media en communities. Gevraagd naar redenen om zich te oriënteren op een nieuwe baan scoren zowel Generatie Z in bio sciences en Overige generaties in bio sciences bovengemiddeld op Betere arbeidsvoorwaarden (b.v. salaris, werktijden) en Ontevredenheid over werkgever… Persoonlijke ambitie op vakinhoudelijk gebied vinden alle drie de deelpopulaties bovengemiddeld belangrijk. Natuurlijk bevindt Generatie Z zich in een levensfase waarin bepaalde zaken belangrijker zijn dan andere, zo vinden beide Generatie Z deelpopulaties ouderschapsverlof bovengemiddeld belangrijk.

Tenslotte presenteert Jip aanbevelingen voor (biosciences) opleider en werkgever om Gen Z te binden en boeien. Hier kunnen we in het CIV zeker mee aan de slag. Zie de slides.

Wat volgt is een vrolijk live optreden van Generatie Z studenten Demi van der Bijl en Lina Dahbi en hun MLO docent, mevrouw Eva Yanover. Het experiment om in de zomer sneeuw te maken uit babyolie, witte verf en rennies loopt niet geheel volgens plan (verkeerd water gebruikt!), maar de stoplichtreactie doet wel leuk mee.

Promotiekaravaan!

Dit brengt ons bij het laatste onderdeel van de middag, de Promotiekaravaan: een zevental pitches van inspirerende initiatieven en spannende plannen om de bio sciences nog beter op de kaart te zetten. Waarbij het hogere doel is dat initiatieven niet los van elkaar staan, maar waar mogelijk in samenhang en duurzaam worden geprogrammeerd voor maximale impact.

De Lessen van Lieke zijn met miljoenen views op TikTok en YouTube een groot succes bij Gen Z. mboRijnland docent Verpleegkunde Lieke Merkens startte deze hapklare video’s van allerlei verpleegkundige praktijken op (bijzondere) locaties om studenten te enthousiasmeren voor het beroep. In het MLO onderwijs ontbreekt beeldmateriaal en zouden ‘Lessen van Eva’ welkom zijn. 

Hoewel zelf afwezig, wordt de pitch van Hester Heemskerk, hr manager bij Johnson & Johnson Innovative Medicine wel opgevoerd, want hier maakt men serieus werk van de activatie van scholieren: zie de kersverse gastlessen in samenwerking met platform Guruz en het partnerschap met Centrum Jongeren Communicatie Chemie, Life Sciences en Procestechniek (C3). CIV partners mogen hier nog steeds bij aansluiten.

De derde pitch is voor Ben Schippers, oprichter en directeur van TechnoLab Leiden. Hij laat een innemend filmpje zien waarin kinderen vertellen waar zij aan denken bij een ‘laboratorium’ (moeilijk woord!). Dat kan beter en daarom roept Ben aanwezigen op om zich te melden voor ‘Techkwadraat’, een programma dat regio’s aanspoort zich te verenigen rond de promotie van (bèta)techniek in het basis en voortgezet onderwijs!

Esther Peters, directeur van het LBSP, moest weliswaar verstek laten gaan, maar ook haar boodschap werd gehoord. De Dutch Bio Science Week 2024 is één van vele acties van het LBSP, om aan groot en klein te verkondigen dat hier wordt samengewerkt aan life sciences & health ‘for a healthier future’.

Spiksplinternieuw is het Life Sciences & Health Paviljoen i.o. van Rijksmuseum Boerhaave. Desirée Hagens, senior adviseur educatie, pitcht deze uitbreiding van het museum met een congresruimte, tentoonstellingsruimte én science-café. Ideeën om ‘gezicht en taal te geven aan een abstracte sector die veel mensen kansen biedt’ zijn bij haar welkom.

Rianne Veldt-Meijer, Practor Bio Sciences, vertelt enthousiast wat haar plannen zijn om de promotie van bio sciences met praktijkonderzoek te ondersteunen. Samen met CIV partners zal ze typeringen maken van personen, jong en oud, die zich aangetrokken voelen tot de biosciences. De opgedane kennis zal worden ingezet voor gerichte marketing. Ook wil Rianne de impact van haar practoraat meten.

De laatste pitch is voor Scarlet van der Kwaak, die bij mboRijnland de Skills Heroes vakwedstrijden coördineert. In deze wedstrijden, die het mbo promoten, strijden de beste vakmannen en -vrouwen tegen elkaar voor het Nederlands Kampioenschap. Met vijftien opleidingen uit heel Nederland helpt Scarlet ons om begin 2025 onze eigen, eerste MLO vakwedstrijd te organiseren op de Hogeschool Leiden.

Het afsluitende woord vóór de borrel is aan Bas Reichert, voorzitter OVBSP en algemeen directeur Baseclear. Hij roemt de mooie resultaten, initiatieven en ideeën, en roept nog eens op tot samenwerken. Grote dingen hebben hun tijd nodig, ook LBSP is niet op één dag gebouwd.

Als dank zijn er ‘lab-taarten’ voor de sprekers en ‘lab koekjes’ voor alle aanwezigen, gemaakt door jongeren van Gemiva werkplaats Om de hoek. Er zijn drankjes en hapjes. Af te lezen uit de reacties was het een zinvolle middag van frisse ideeën en nieuwe contacten; een geslaagd Jaarevent.

Zoals gewoonlijk krijgen CIV Bio Sciences coördinatoren en aanwezigen het verslag en de presentaties toegestuurd. De foto’s zijn veelal van Simone Both.

Gerelateerd nieuws