Steeds meer handtekeningen onder samenwerking CIV Bio Sciences

Woensdagmiddag 26 mei kwamen zo’n 40 geïnteresseerden en toekomstige partners van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Bio Sciences bijeen tijdens een online event. Vanuit het splinternieuwe BioPartner 5 op het Leiden Bio Science Park werd het event uitgezonden. 

CIV Bio Sciences ging in november 2020 van start. De General Manager van Janssen Biologics, de directeur van het Leiden Bio Science Park, de wethouder onderwijs van Leiden en de voorzitter van het College van Bestuur van mboRijnland riepen andere bedrijven, opleidingen en overheden op om aan te sluiten als partner. Een half jaar later tekenen nog meer bedrijven, instellingen en overheden voor deelname aan dit centrum. Doel van het online event was om dit moment met elkaar te markeren en samen inspiratie op te doen voor de toekomst. 

Verloop bijeenkomst
Lars Sørensen begeleidde de bijeenkomst en sprak met een aantal genodigden in de studio van BioPartner 5. Dat steeds meer partners zich committeren aan dit nieuwe innovatieve CIV werd op een ludieke digitale manier gevisualiseerd door het in beeld brengen van alle logo’s van de toekomstige partners met daaronder de handtekeningen van de bestuurders. Els de Waard, manager bij mboRijnland en kwartiermaker van het CIV zegt daarover: ‘Het is natuurlijk nog mooier als we dit met champagne en confetti op een fysieke manier kunnen vieren, maar mooi dat zoveel partijen al zijn aangeschoven.’  

Vervolgens was het podium voor Peter Ros, toekomststrateeg en spreker over de impact van digitalisering en exponentiële technologische ontwikkelingen. Peter Ros helpt organisaties bij de verbinding tussen technologie en mensen. Hij ziet samenwerking tussen bedrijven, scholen en overheid als voorwaarde voor succes. Het aangaan van dit soort samenwerkingen betekent vooral samen ideeën delen en creatief zijn, beiden voorwaarden voor innovatie.

In de tweede helft van het online event konden de aanwezigen kiezen uit een drietal deelsessies waarin verder werd gesproken over het thema ‘Samenwerken, hoe werkt dat?’. Dit waren de sessies ‘Leren van de natuur’ gegeven door Saskia van den Muijsenberg, Founder BiomimicryNL, ‘De omgekeerde leerweg’ gegeven door De Leermeesters en ‘Divers denken en doen’ door Peter Ros en Erik Kuperus.

Ondanks wat technische hickups aan het begin van de bijeenkomst – helaas gaat dit soms samen met online werken – was het een inspirerende middag!

Gerelateerd nieuws