CIV Bio Sciences verwelkomt Talentmark voor de ontwikkeling van de professionele identiteit

Op dinsdag 19 maart 2024 was er taart. Afgevaardigden van Talentmark, CIV Bio Sciences-penvoerder mboRijnland en de MLO opleiding vierden de aansluiting van Talentmark als nieuwe partner bij het CIV Bio Sciences.

Talentmark, gevestigd op het Leiden Bio Science Park, is gespecialiseerd in de recruitment voor de Life Sciences industrie. Dat is op zichzelf al een waardevolle bijdrage aan het CIV Bio Sciences consortium, gezien de extreme krapte op de arbeidsmarkt. Specifiek, echter, gaan de collega’s van Talentmark aan de slag om de toekomstige life sciences professional voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Jezelf ontwikkelen tot vakmens gaat namelijk verder dan het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Het draait ook om beroepshouding en -gedrag, het ontwikkelen van een professionele identiteit en het versterken van je wendbaarheid. Collega’s van Talentmark zullen, dit schooljaar al, hun kennis en kunde inzetten in de lessen rond loopbaanbegeleiding en studievaardigheden. Er wordt  met MLO docenten en studenten een ‘hybride leeromgeving’ geco-creëerd waarin kennisontwikkeling en praktijkervaring hand in hand gaan. Denk aan workshops leren solliciteren, sollicitatiebrief en CV schrijven, en een LinkedIn profiel opstellen. Daarnaast kunnen de studenten aan de hand van een professioneel assessment zich een beeld vormen van hun ambities en talenten. Dit alles gaat hen helpen te reflecteren op de eigen toekomst.

Aan de hand van de assessments gaan we met het practoraat Bio Sciences onderzoeken wat mensen (studenten, professionals) nu precies triggert om voor de life sciences sector te kiezen. Deze informatie kan worden ingezet bij de werving van talent.

Als kers op de taart zal Talentmark elk jaar aan MLO diplomakandidaten de Talentmark Impact Award uitdelen voor het beste eindexamenproduct: het beste meetrapport van alle Allround laboranten en het beste onderzoeksverslag van alle Analisten.

Talentmark is vanaf de start van het CIV Bio Sciences een zeer actieve supporter. Wij zetten de samenwerking voort en heten Talentmark van harte welkom.

Gerelateerd nieuws