Artikel op Into Business: ‘Leiden Bio Science Park verwacht duizenden extra banen’

Geschreven door INTO business Leiden

Onderwijs en bedrijfsleven werken op het Leiden Bio Science Park steeds meer samen om studenten op te leiden tot de bio sciences professional van de toekomst en om medewerkers bij- en na te scholen. De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om extra creativiteit en flexibiliteit om te zorgen voor kwalitatief goed en voldoende personeel. Zeker met het oog op de verwachte groei met zo’n duizenden banen in bestaande en nieuwe bedrijven. En in de drie nieuwe fabrieken voor de productie van geneesmiddelen. Vooral de behoefte aan mbo’ers neemt sterk toe.

‘Een aantrekkelijke werkplek voor het leven’

“Voor zowel de scholen als voor bedrijven is een goed klimaat nodig om mensen geïnteresseerd te krijgen in een leuke job bij een van ‘onze’ bedrijven”, aldus Bas Reichert, voorzitter van de ondernemersvereniging Bio Science Park (OVBSP) en directeur van BaseClear. “De economische groei hier op het Science Park loopt voor op de groei elders in het land. We merken dat zowel de grotere bedrijven, zoals Janssen, als het mkb en de kleinere bedrijven de krapte op de arbeidsmarkt voelen. In de afgelopen twee jaar is die sterk toegenomen.” Manuella Wilts, senior director operations bij Janssen Biologics en bestuurslid van OVBSP, vult aan: “Los van de krapte op de arbeidsmarkt, zijn er op het Leiden Bio Science Park (LBSP) heel veel banen beschikbaar. Op alle niveaus van onze organisaties moeten we dus zorgen dat we de juiste mensen binnenkrijgen en behouden.”

Lees het artikel verder op de website van INTO Business: https://www.intobusiness.nu/nieuws/leiden-bio-science-park-verwacht-duizenden-extra-banen.html

Gerelateerd nieuws